2. Objectius i metodologia

2.1- Objectius

A l’hora d’elaborar aquest treball hem tingut com a principals objectius saber la repercussió del Jazz i de les Big bands a Catalunya, veure si ha anat en augment o en decadència des dels inicis fins a avui. També observar la importància de les Big bands Catalanes i la trajectòria que han fet, també des dels seus inicis. Saber quina evolució han tingut els festivals de jazz al nostre país i quin és el panorama actual d’aquests.
A part d’aquests, també ens interessa saber el que la gent del carrer sap sobre el tema; saber quin tipus de població es seguidora del Jazz i si va a concerts/esdeveniments sobre aquesta música, qui sap què és una Big band, i finalment, si són conegudes les Big bands catalanes més importants.

2.2- Metodologia

En quant al procés d'elaboració vàrem començar buscant a internet però aviat ens adonàrem que no trobàvem cap tipus d'informació sobre els seus inicis al país. Aquest fet ens va espantar però alhora ens va motivar més veure fins a quin punt n'era de desconegut.

Tot i que el treball és molt pràctic, el podríem dividir en dues parts. Una teòrica i una pràctica.
Pel que fa a la part teòrica conté informació extreta de llibres de biblioteques del Maresme , en la seva gran majoria, i de pàgines web.  Amb ella donàrem resposta a les definicions dels estils que conformen una Big Band,  i als seus orígens i evolució. En quant a la part pràctica, trobem l’anàlisi de vídeos, la valoració de les entrevistes realitzades amb  l'ex director de la Big band del Taller de Músics de Barcelona Vicenç Martín i amb el director de la Sant Andreu jazz band Joan Chamorro , així com de les enquestes i gràfics el.laborats.

Un cop tinguérem tot el material recopil.lat, crearem el blog , tal i com hem comentat a la introducció.